Varför ska man ha pooltak?

Äger man en pool så har man också vissa skyldigheter tycker jag. Den ligger ofta helt öppen i trädgården, och vem som helst (eller vad som helst) kan komma in där och trilla i. Är det ett litet barn, eller ett djur, så kan konsekvenserna bli tragiska. Jag tror inte någon skulle förlåta sig själv om ett barn eller ett djur drunknar i ens pool! Att sätta på ett pooltak kan alltså vara en bra livförsäkring. Sen har det ju andra fördelar också, för dig. 

Lättare att hålla rent

En av fördelarna, förutom att du skyddar både dina barn, grannarnas barn och djur, är att det blir enklare att hålla sin pool ren. Man slipper helt enkelt alla de saker som ramlar ner och blåser ner i poolen man har. Löv, pinnar... glaspapper... ja, det är mycket som kan fiskas upp ur en pool utan poolskydd eller tak. 

Vilka regler gäller när man vill bygga pool?

Grundregeln är att det inte behövs ett bygglov för att bygga en pool. Är det fritt från bygglov så får man också bygga närmare än 4.5 meter från tomtgränsen. Men, och det är ett stort MEN, det kan skapa onödig irritation och osämja mellan grannarna. Se alltid till att du vänder dig till din kommun och frågar exakt vad som gäller i din hemkommun innan du påbörjar bygget. Buller kan vara ett problem vid bygget, och om dina grannar kan hävda att din pool bryter mot miljöbalken så kan det bli en dyr historia. 

10 Jun 2020