Rädda ditt gamla avlopp

Har du ett avlopp som är lite äldre och som du vet börjar ge upp? Då vet du säkert också hur dyrt det kommer att bli att fixa det. Man måste ju gräva upp alltihop och börja från början och det lär ju landa på ett par hundra tusen - minst! Men du, det finns faktiskt ett bättre sätt! Jag har hittat ett företag som utför relining i Stockholm och de har specialiserat sig på villor vilket är en stor fördel. Det vet hur det funkar med enskilda avlopp, men kan även hjälpa dig som är kopplad på det kommunala avloppet men som behöver fixa de egna rören. 

Enklare än man tror

Relining innebär att man blåser in en slang, eller en slags plastpåse ungefär. Den lägger sig inuti röret och skyddar då mot ytterligare skador samtidigt som det blir tätt igen. Lite som att stoppa in ett sugrör inuti ett annat sugrör. 

De använder en maskin för jobbet och det går rätt snabbt, och det blir också rätt mycket billigare än att byta ut hela konkarongen. Jag har kollat med dem om de kan fixa våra rör här hemma och de ska komma hit för en inspektion innan de sen ger mig en offert. Om priset är rätt, och om jag känner bra förtroende för dem när vi möts, så blir det affär. Och med tanke på de bra vibbar jag känner redan nu så ska det nog mycket till att tacka nej till deras jobb. 

17 Feb 2024