Saker du inte visste du behöver i trädgården

Alla med egen trädgård vet om att de behöver en spade, skottkärra, kratta, trädgådsslang och diverse olika verktyg och maskiner. Men det finns en del saker man inte tänker på att man behöver. Dessa saker ska vi titta närmare på och vi har tagit fram tre saker du inte visste du behövde i din trädgård. 

Spridare - Såmaskin med flera användningsområden

Först ut är en sak som många har sett andra använda, men som inte finns i det egna trädgårdsskjulet. Det är spridaren, eller såmaskinen. Den använder man när man sår gräs för att fördela frön jämnt. Men man kan också använda den för att gödsla, kalka eller för att sprida ut andra små saker i gräsmattan. Läs mer om spridare på bästaprodukterna där du också hittar flera olika att välja mellan. 

Fruktplockare

En fruktplockare är en stav med en behållare längst upp. Du för behållaren över frukten som ska plockas och kniper sedan av pinnen, eller vrider av frukten, så den hamnar i behållaren. Sen lägger du frukten i din korg. Du slipper gå på stegar eller klättra i träd. 

Vertikalskärare

Detta är en maskin som skär spår i gräsmattan. Det gör att din gräsmatta får nytt liv eftersom man låter mer näring, luft och vatten komma ner mot rötterna igen. Man kanske inte måste äga en egen vertikalskärare då den används sällan. Ett tips är att köpa en tillsammans med en granne, vän eller släkting - eller hyra en med jämna mellanrum. 

Kommer du på fler saker som är bra att ha men som många saknar? Skriv gärna en kommentar. 

 

11 Jul 2023