Upptäck Örnsköldsvik

Örnsköldsvik är en liten och mysig norrländsk stad som är väl värd ett besök. Om du redan bor här, då kan vi tipsa dig om att en bra städfirma om du behöver exempelvis flyttstäd Örnsköldsvik. Du som inte varit här innan, dig tänkte vi tipsa på saker att se och göra i denna stad.

Sevärdheter och upplevelser i Övik

När det kommer till sevärdheter och upplevelser i Örnsköldsvik så finns det en hel del trots att staden i sig inte är så stor. Det finns sport, natur och kultur i olika former. Det är nära till Höga Kusten och det finns många naturreservat så väl som vandringsleder och utsiktsplatser. Nationalparken Skuleskogen finns även här.

I älven, sjön eller havet kan du ägna dig åt att paddla kanot, fiska eller bada. Under vintern finns det bra skidåkning. 

En norrländsk specialitet, det är surströmmingen och i Övik finns det ett museum dedikerat denna fisk. Det är surströmmingsmuseet med utställningar i flera delar där du kan lära dig mer om surströmming och surströmmingstillverkning.

Örnsköldsvik är en stad med många kontraster där det finns något för alla. Det går att åka hit året om då det finns bra aktiviteter oavsett årstid. 

Bra boenden finns det med, bland annat i form av First Hotel Statt eller Elite Plaza Hotel. Vill du boka boende på ett mysigt ställe så ska du inte missa Gottfridsgårdens Hotell och Vandrarhem som ligger nära stranden.

2 Aug 2021