Upptäck Örebro

Har du varit i Örebro någon gång? Det är faktiskt en riktigt trevlig stad. Om du bor här och behöver flyttstäd, då kan du anlita det via https://anettesallservice.se/. Du som inte bor här och vill veta mer om denna stad, forsätt läsa! 

Örebro var en gång i tiden känd som Skostaden, det under början av 1900-talet. Idag har du en massa trevliga saker att se och göra här.

Se och göra i Örebro

Något de flesta har koll på och kanske till och med varit på, det är Gustavsvik Lost City, Det är ett ställe som erbjuder ett badäventyr med några av Sveriges längsta och häftigaste vattenrutschbanor! I anslutning till vattenlandet finns det även en campingplats med stugby.

En annan sak många har koll på, det är Svampen. Det är ett känt landmärke för staden. Det är ett vattentorn som ser ut som en svamp som legat på samma plats sedan 1958.

För konstintresserade finns Örebro Konsthall så väl som  Örebro OpenArt.

En annan plats du inte bör missa är Wadköping. Detta är ett friluftsmuseum med en mängd saker att se. Det finns bland annat fina trähus och gårdar som visar hur Örebros äldre stadsmiljö och byggnader såg ut. Du har också museer, utställningar, café, restaurang, samt en mäng spännande butiker och hantverkstäder här.

Ett ytterligare trevligt besöksmål är så klart slottet! Örebro slott är mycket välkänt och det går att få guidade turer.

Örebro har även flera andra sevärdheter och upplevelse att erbjuda som till exempel kyrkor, naturreservat, herrgårdar olika museer och fornminnen

7 Sep 2021