Upplev vackra Sverige

Det finns otroligt många fina platser att se i Sverige och det både genom att besöka städer eller landsbygden. Oavsett om du är ute efter fina sevärdheter, vandringsleder eller saker att göra så finns det något för alla i vårt avlånga land. Gillar du att vara ute i naturen, köp en kikare eller annat på Handla Digitalt och ha med dig. Bland svenska platser att besöka har du bland annat Sigtuna, som är en av våra två äldst bevarade städer. Dessutom ligger den bara ett par mil norr om Stockholm. 

Om du gillar naturen, se då till att vandra Kungsleden. Det är en vandringsled som går genom fjällen i Lappland och sträcker sig cirka 425 kilometer från Abisko i norr till Hemavan i söder. 

Fler vackra platser

En mycket vacker plats att besöka är Rosendals slott och trädgård. Den ligger på gammal kunglig mark på Djurgården i Stockholm. Här kan du bland annat få lära dig mer om biodynamisk odling. 

Mårbacka är ett annat ställe som är trevligt att besöka. Denna herrgård var författaren Selma Lagerlöfs barndomshem.

Gotland är vackert, oavsett var på ön du tar dig. En sak du inte ska missa att besöka är Lummelundagrottan. 

Om du gillar fåglar, då ska du ta dig till Hornborgarsjön, som ligger strax utanför Skara i Västra götaland. Platsen är mest känd för trandansen, men det är även en mängd andra fåglar som häckar här.

Så varför inte se dig omkring i Sverige detta år, nu när allt är som det är i världen.

14 Aug 2020