Satsa på en fin pergola

En pergola, det är något många tänker på som en ställning fylld med en massa växtlighet, som man kan ha ute i trädgården. Men idag är det så mycket mer än bara det. Det finns nämligen en massa olika varianter av pergola och du kan med fördel jämföra dem på Bäst I test-guiden.

När du ska satsa på en pergola, så kan du välja att bygga den helt på egen hand, eller så köper du den. Om du ska köpa en, fundera då på vad den ska vara i för material. Det finns de som har stomme i trä så väl som det finns de som har en stomme i aluminium.

Bra saker att tänka på inför köpet

Du bör även fundera på vad för slags tak det ska vara på din pergola. Vill du att taket ska täckas med växter, eller föredrar du att ha ett tak i tyg? Det finns även mer avancerade tak som kan skjutas bort och fram med en kontroll.

En ytterligare sak att fundera på, det är hur stor eller liten den ska vara. Det styrs ju främst var du har tänkt att placera den så klart. 

Du bör se till att placera din pergola på ett bra underlag, där den kan stå plant och stabilt. Om marken är ojämn så kanske det kan vara läge att lägga en trall eller gjuta en betongplatta under.

18 Aug 2022