Inte fel med en pool

Det är inte fel att ha en egen pool i sin trädgård. Det är inte så svårt att ordna det, eftersom det idag finns många sorters pooler att välja mellan. Det går att bygga den helt från grunden på egen hand, eller köpa en och bara installera. Det finns till exempelvis en färdig kompositpool istället för att gjuta din pool i betong. Allt handlar om hur du vill göra!

Det som styr valet av pool för dig är vad du har för budget, samt vad det är för slags markförhållanden där poolen ska stå. Det finns en del regler och krav att förhålla sig till med ibland. 

Vad för pool passar dig?

Du bör fundera på om du ska ha en nergrävd poolanläggning, delvis nergrävd pool eller en ovanjordspool som byggs direkt på marken. Vad du vill ha runt din pool är bra att bestämma det med före du börjar anlägga den. Det går att ha trall, sten eller annat. 

Sedan, så finns det ju även en hel del olika former på pool idag. Det kan vara en rund, rektangulär, åttakantig, ovala med mera. 

Fundera även på vad för storlek på poolen det ska vara. Det bestäms ju oftast av platsen den ska vara på. Ju större trädgård du har, desto större pool kan du ju satsa på. 

Anlägga en pool

Om du vill att det ska vara en nergrävd pool, då måste du ju börja med att gräva ett hål. En grund att stå på behövs med. Du kan höra med företag som säljer pooler vad som kan fungera bäst för dig. 

8 Apr 2021