Inte fel med en eldkorg

En sak som ger en hög mysfaktor så väl som extra värme samt att det även är dekorativt. Det är en eldkorg. Det är som det låter, en korg som går att elda i. Det finns idag många varianter, så du kan med fördel använda dig av bastitest24 för att jämföra om du vill.

En eldkorg är något du kan använda året om. Det är inte fel med liten brasa om våren, en stämningshöjare på grillfesten under sommaren, extra värme under hösten, eller som mys under en kall vinterkväll.

Det som är främsta prio då du köper en eldkorg, det är att den är säker att elda i samt att du använder den på rätt sätt.

Hitta en bra eldkorg

En eldkorg är bara till för att använda utomhus. Du bör se till att ha ett bra underlag, för den kan annars göra att marken under blir svedd. En del modeller kommer med en slags ställning eller bricka under, just för att förhindra detta. Materialet i eldkorgen kan variera och det finns järn, rostfritt stål, gjutjärn eller lackerat stål.

Det finns även olika storlekar att välja på samt att designen på dem kan vara olika. Sedan är det ju givetvis så att de kan kosta olika, från ett par hundralappar upp till flera tusen. Så fundera på vad den du ska köpa max får kosta.

Som sagt kan det vara bra att jämföra olika eldkorgar mot varandra, så att du hittar den som passar dig.

15 Aug 2022