Har du varit i Gävle någon gång?

Gävle, staden med julbocken, det är i alla fall vad de flesta tänker på man pratar om denna stad. Men det finns bra mycket mer än bara det här! Det finns till exempel bra elektriker Gävle, om man har behov av det. Sen har de en massa sevärdheter, bra butiker för shopping samt att de även har många bra restauranger och caféer.

Se och göra i Gävle

Liksom många städer så har Gävle ett eget länsmuseum, nämligen Länsmuseet Gävleborg. Det finns även ett fängelsemuseum!

Gävle har nära till djur och natur. Bland annat finns Furuviksparken att besöka samt att det finns både älgpark och björnsafari. 

Mat och sånt

Gävle erbjuder  ett restaurangutbud som faller vilken gourmand eller kräsen barnfamilj som helst i smaken. Bland lokala favoriter finns bland annat Sarahs, Rubenergs kvarterskrog, Erlandssons restaurang och bar och Brända bocken.

Den godast pizzan den äter du på mysiga Aktern & Fören som varit favorit hos många sedan de öppnade upp 2013. 

Boulognerskogen

Boulognerskogen är en av landets största stadsparker och den ligger mitt i Gävle! Här är det mysigt att bara vandra runt, eller ha picnic. Det går även att spela bangolf, ta ett dopp i ån eller kolla på utomhusbio.

Besök Gävle

Om du inte varit i denna stad innan, varför inte ta dig en tur dit och kolla läget? Kanske en mysigt hösttripp nu snart, eller vänta tills nästa sommar. 

14 Sep 2021