Filtar och plädar för alla tillfällen

Något som det är bra att ha många olika av, det är filtar och plädar. De har ju så många användningsområden. Dels är det inte fel att ha olika filtar som en slags inredningsdetalj. De passar bra att ha i soffan, fåtöljen, på sängen och så vidare. Sedan är de ju perfekt att ha en filt att svepa om sig, om man är frusen, vill ta en tupplur, eller om man sitter ute och kvällen är något kylig. 

En filt är även perfekt att ha med om man ska ut på picknick. Det är ju inte fel att då ha något mjukt att sitta på. En filt kan du även lägga ut i trädgården, så att du kan ligga och sola eller för att barnen ska kunna leka på den. 

Pläd eller filt?

Ofta brukar en pläd ha fransar samt att den är något lösare vävt än en filt. En filt brukar ofta vara fastare och tjockare, samt ha en kantavslutning i form av en sydd kant i något som heter langettstygn eller filtstygn.

Dock finns det plädar utan fransasr och filtar med frans, så det börjar bli svårt att skilja begreppen åt. 

Hitta rätt filt för dig

Det bästa tycker jag, är att ha lite olika filtar och plädar hemma. Det så att man kan ha dem för olika ändamål och ställen. Det är inte fel med specifika filtar för soffa och säng, så väl som att ha en särskild strandfilt eller picnickkfilt.

 

 

10 Nov 2021