Planering av trädgård

Har du funderat på att göra om i din trädgård eller köpt hus med en trädgård du vill göra i ordning? Det kan vara bra att först fundera lite på vad det är du vill använda din trädgård till. Är det så att du vill att det ska vara en grön oas med massa växter eller ska det vara en plats för familjen med lek, grillningsyta och annat? Har du en stor trädgård så kan du ha flera olika delar för olika saker. Det kan vara en fördel att anlita en trädgårdsarkitekt som kan hjälpa dig att planera din trädgård. 

Hur mycket arbete vill du lägga ner på din trädgård?

Du bör fundera på hur mycket trädgårdsarbete du vill ägna dig åt. Det styr en hel del hur du ska planera in trädgården. Skötsel av gräsmatta och rabatter är ju ett måste. Är det så att du inte vill ägna allt för mycket tid åt det, så är det smart att anlägga en trädgård som är lättskött.

Varför anlita en trädgårdsarkitekt?

Det finns många duktiga svenska trädgårdsarkiteter, som du kan välja att anlita för din trädgård. Det finns många fördelar med att göra det. Du får då hjälp med att samla alla dina idéer och önskemål till en helhet. Sedan är det inte fel att ha ett par andra ögon som kan se vad som kan göras och inte. Sedan slipper du göra en massa dyra misstag, du får hjälp med välja ut rätt växter samt att du får en genomtänkt plan för trädgården!

25 aug 2021